Chateau d'Aqueria Lirac Blanc 2021
אזור גידול: לירק, דרום עמק הרון, אדמות יוצאות דופן המורכבות שברי אבן גיר
זן ענבים: 40% גרנאש לבן, 16% קליירט, 12% רוסאן, 7% ויונייה, 25% בורבולאן
תהליך ייצור: כל זן טופל בנפרד, הענבים נבצרו ידנית, הופרדו מהשזרות, מעיכה עדינה, תסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה, היין לא עובר תסיסה מלולקטית.
על היין: ארומה של אפרסק לבן, פריחה לבנה, דבש, רמז לטרופיות, עדין, רך, אגס, סיומת רעננה
Chateau d'Aqueria Lirac Blanc 2021
אזור גידול: לירק, דרום עמק הרון, אדמות יוצאות דופן המורכבות שברי אבן גיר
זן ענבים: 40% גרנאש לבן, 16% קליירט, 12% רוסאן, 7% ויונייה, 25% בורבולאן
תהליך ייצור: כל זן טופל בנפרד, הענבים נבצרו ידנית, הופרדו מהשזרות, מעיכה עדינה, תסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה, היין לא עובר תסיסה מלולקטית.
על היין: ארומה של אפרסק לבן, פריחה לבנה, דבש, רמז לטרופיות, עדין, רך, אגס, סיומת רעננה
Chateau d’Aqueria
ההיסטוריה המרתקת של שאטו ד׳אקיריה החלה אי שם בשנת 1595 כאשר לואי ז'וזף ד׳אקיריה שם את ידו על אדמות יוצאות דופן בטאבל באזור הידוע בשם ״Puy Sabloneux״ (׳הגבעה החולית׳) שהיו עד לנקודה זו בזמן בבעלות מנזר וילנב לה אביניון. ד׳אקיריה שהכיר את הפוטנציאל הגדול שטמון באדמות החדשות שרכש, נטע גפנים וטיפח אותם. בנו הרוזן רוברט, ירש את האדמות ובנה בלב הכרמים בית שהוסב במאה ה-18 לטירה שניצבת באותו המקום עד היום ובה מיוצרים יינות היקב. כיום מנהלים את היקב בני משפחת אוליבייה, וינסנט וברונו דה בז, בניו של פול שמחזיקים בפנינה הנחשבת ׳מלכת אזור טאבל׳ החל משנת 1919. שטח כרמי השאטו 660 דונם הנחלקים בין הקומונות: טאבל, לירק, שאטונף דו פאפ וקוט דו רון. האקלים ים תיכוני, כמות הגשמים נמוכה, השמש חזקה והחשיפה לרוחות המיסטרל ממתנת את נוכחותה. האדמות ייחודיות ומורכבות משברי אבן גיר, סחף, חול, חצץ וחלוקי נחל. בכרמים ובמרתף דוגלת המשפחה בטכניקות גידול וייצור טבעיות בלבד. בלב הכרמים ניצבת תחנה חיזוי מטאורולוגית המאפשרת מעקב בשידור חי אחרי תנאי מזג האוויר וניהול הכרמים בהתאם לתחזית. כבר עשורים רבים שהטכניקות שבהם משתמשת משפחת אוליבייה ידידותיות לסביבה ומשמרות את המגוון הביולוגי - החי והצומח - בכרמים, החקלאות אורגנית וברת קיימא. יינות היקב זוכים מדי שנה בפרסים רבים ממבקרי יין ומגזנים ברחבי העולם כולו.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים