PERNAND-VERGELESSES
זן ענבים: 100% שרדונה, ממוצע גיל גפנים 36 שנים.
טרואר: אדמת חרסית וגיר רווית סלעים,
תהליך ייצור: בציר ידני מאוחר. סחיטה עדינה. מתיישן 12 חודשים.
על היין: ארומה פרחונית, רמזים לדבש ותבלינים. בחך הרמוני ונעים.
BOURGOGNE Cuvée Margot
זן ענבים: 100% פינו נואר, ריכוז חלקות הכרמים המובחרות ביותר, גיל גפנים ממוצע 30 שנה.
תהליך ייצור: בציר ידני סלקטיבי, הענבים עוברים מיון נוסף בהגיעם ליקב, תסיסה ארוכה יחסית,
מתיישן 16 חודשים בחביות, רוב הזמן בחביות ישנות.
על היין: ארומה עדינה של פרי יער ותות, בחך רענן ואלגנטי, טאנים רכים.
BOURGOGNE Les Setilles
זן ענבים: 100% שרדונה. גיל גפנים ממוצע 45 שנה.
טרואר: קרקע עשירה בחלוקי נחל קטנים. אדמת אבן גיר ושיעור גבוה של חימר.
תהליך ייצור: הבציר ברובו ידני, מתיישן 14 חודשים, 80% שימוש בחביות עץ ו-20% מכלי נירוסטה.
על היין: ארומות של פרחים לבנים, אפרסק, שקדים קלויים וקליפת לימון.
מינרלי, גוף מלא, סיומת ארוכה.
PERNAND-VERGELESSES
זן ענבים: 100% שרדונה, ממוצע גיל גפנים 36 שנים.
טרואר: אדמת חרסית וגיר רווית סלעים,
תהליך ייצור: בציר ידני מאוחר. סחיטה עדינה. מתיישן 12 חודשים.
על היין: ארומה פרחונית, רמזים לדבש ותבלינים. בחך הרמוני ונעים.
BOURGOGNE Cuvée Margot
זן ענבים: 100% פינו נואר, ריכוז חלקות הכרמים המובחרות ביותר, גיל גפנים ממוצע 30 שנה.
תהליך ייצור: בציר ידני סלקטיבי, הענבים עוברים מיון נוסף בהגיעם ליקב, תסיסה ארוכה יחסית,
מתיישן 16 חודשים בחביות, רוב הזמן בחביות ישנות.
על היין: ארומה עדינה של פרי יער ותות, בחך רענן ואלגנטי, טאנים רכים.
BOURGOGNE Les Setilles
זן ענבים: 100% שרדונה. גיל גפנים ממוצע 45 שנה.
טרואר: קרקע עשירה בחלוקי נחל קטנים. אדמת אבן גיר ושיעור גבוה של חימר.
תהליך ייצור: הבציר ברובו ידני, מתיישן 14 חודשים, 80% שימוש בחביות עץ ו-20% מכלי נירוסטה.
על היין: ארומות של פרחים לבנים, אפרסק, שקדים קלויים וקליפת לימון.
מינרלי, גוף מלא, סיומת ארוכה.
אוליבייה לפלייב הוא נצר לאחת ממשפחות היין המובילות בבורגון המתהדרת במסורת בת כשלוש מאות שנה בכרמי הכפר פוליני מונרשה והסביבה. המשפחה נחשבת אחת מיצרניות היינות הלבנים הגדולים של בורגון. בשנת 1984 החליט אוליבייה לפתוח דומיין בשילוב עם נגוסיאנט ביחד עם אחיו ובסיוע דודו וינסנט. בשנת 2010 זכה אוליבייה לחלקו בכרמי האחוזה המשפחתית שהתווסף לחלקות שרכש במרוצת השנים. החל משנה זו הוא מייצר מגוון מרשים במיוחד של יינות מחלקות נהדרות. לצד הדומיין מייצר לפלייב גם יינות נהדרים מחלקות משאבלי ועד הקוט שאלונייז. לצד כרמי הדומיין בשסאן מונראשה, פוליני מונראשה ומרסו, ליקב קשרים הדוקים וארוכי טווח עם כורמים שמהם הוא רוכש ענבים ליינות נגוסיאנט. הקשרים הללו ושיתוף הפעולה שנוצר עם הכורמים - חלקם מהחשובים ביותר באזור - מבטיחים יבולים מעולים והתאמה של שיטות הגידול לפילוסופיה ולרוח היקב, למסורת הקוט ד'אור ולייצור יינות ברמה הגבוהה ביותר. ליקב פילוסופיה המדגישה את חשיבות הטרואר והבאתו לידי ביטוי ביינות השונים. כל יין מקבל את תשומת לב מלאה של יינן על מנת להבטיח ייצור יינות עשירים, מאוזנים וייחודיים. רוב רובו של היין המיוצר ביקב הינו לבן אך יש גם יינות אדומים מחלקות שונות באזור הקוט דה בון.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים