דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

חבילת מגוון פיקו מקאריו

מה במארז?

 PICO MACCARIO BAROLO 2017

אזור גידול: ברולו, מכרמים הגדלות בגובה 250-300 מ'

זן ענבים: נביולו

תהליך יצור: בציר ידני, ריסוק והפרדה עדינה מהגבעולים ולאחר מכן תסיסה במכלי נירוסטה תוך הרטבה של הקליפות. 
התיישנות במשך 18 חודשים בחביות סלבוניות גדולות מסורתיות ובנוסף שנה התיישנות בבקבוק.

על היין: ברולו מודרני בעל ניחוחות מורכבים של דובדבנים טריים ופריחה מבושמת. משלב טעמים עשירים ועם זאת מעודן ואלגנטי. 
מאוזן מאוד עם סיומת פירותית ארוכה.

Barbaresco 2018

אזור גידול: ברברסקו, כרמים בגובה 250 מ' במפנה דרומי – דרום מזרחי.

זן ענבים: נביולו

תהליך יצור: בציר ידני, ריסוק והפרדה עדינה מהגבעולים ותסיסה במכלי נירוסטה תוך הרטבה קבועה של הקליפות. התיישנות בת 10 חודשים בחביות סלבוניות גדולות מסורתיות ושנה נוספת בבקבוק.

על היין: בעל גוון אדום רובי אופייני. ליין ארומות אופייניות של פרי אדום, פריחה ותבלינים אקזוטיים. אלגנטי מאוד ומאוזן עם מרקם קטיפתי וסיומת פירותית ארוכה.

Rosato Brut

אזור גידול: פיאמונטה

תהליך יצור: מגע קצר עם הקליפות ותסיסה קרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה. תסיסה שנייה במכל סגור והתבגרות בת 6 חודשים נוספים במכלים על משקעי השמרים.

על היין: מבעבע ורוד יבש בעל גוון חיוור וניחוחות של פרי טרי ופריחה לצד בצק בריוש ושמרים ברקע. אלגנטי מאוד ומרענן עם בעבוע טבעי עדין ואיזון מצוין.


Gavi di Gavi

אזור גידול: הגבעות בסביבות הכפר גאבי בפיאמונטה

זן ענבים: קורטזה

תהליך יצור: סחיטה עדינה והפרדה מהירה מהקליפות. תסיסה קרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה.

על היין: בעל גוון ירקרק זהוב בהיר וצעיר וניחוחות רעננים של פריחה וקליפת לימון. ליין אופי פירותי  צעיר ומרענן עם איזון מצוין.

Lavignone Rosato

אזור גידול: פיאמונטה

זן ענבים: ברברה

תהליך יצור: השריה קצרה בת מספר שעות על הקליפות, סחיטה עדינה ותסיסה קרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה.

על היין: בעל גוון ורוד בהיר וניחוחות נעימים של פריחה ופרי טרי. רוזה מקסים ומהנה בעל אופי צעיר ורענן.

על היקב


Pico Maccario

פיקו מקריו נחשב לאחד המומחים בזן הברברה בפיימונטה. בתום ארבעה דורות במהלכם נהגה המשפחה למכור את יבולי כרמיה הפזורים באזור מומברוצו, בלב אזור היין ברברה ד׳אסטי (DOCG), ליקבים באזור החליט פיקו להקים יקב משל עצמו. מראשית הדרך הוא רותם את אחיו, ויטליאנו, לעזרתו והשניים מחליטים יחדיו כי פילוסופית גידול וייצור היין תהיה מודרנית. זאת בשל גילו הצעיר יחסית של היקב וכן בשל אהבתם ליינות המיוצרים בסגנון זה. האחים בוחרים בפרח הורד להתנוסס על תוויות היינות של היקב, זאת משום שלפי המסורת היא מסמלת את תחילתה של כל שורת גפנים ותפקידה להתריע מפני מזיקים ומחלות. לאור זאת מפוזרים ברחבי הכרמים והיקב למעלה מ-8000 שיחי ורדים.
כרמי היקב הממוקמים בגובה ממוצע של 180 מטר מעל פני הים נטועים על אדמות עשירות חימר בעיקר ברברה (880 דונם), אך גם מרלו (20 דונם), קברנה סוביניון (20 דונם), שרדונה (20 דונם), סוביניון בלאן (20 דונם), ויונייה (10 דונם), מוסקטו (30 דונם), פריסה (20 דונם)  ופבוריטסה (20 דונם). יינות היקב מותססים במיכלי נירוסטה ומתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי (באריק או 500 ליטר) או בחביות עץ אלון מסורתיות סלובניות. האחים מקדשים מאמצים רבים להכנסת חידושים טכנולוגיים ולמחקר של זן הברברה בכרמים. 

 

פיקו מקאריו

המתכון הנכון

מתכון

צריך עזרה בבחירת יין?נשמח לעזור לך!

טלפון טלפון
התקשרו עכשיו
אימייל אימייל
כתבו לנו

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים