דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

חבילת יינות ארומטיים

מה במארז?

על היקב

אחוזת ד"ר לוסן נמצאת ברשות אותה משפחה כבר למעלה ממאתיים שנה. כאשר קיבל לידיו ארנסט לוסן את מושכות האחוזה הבין כי ברשותו אוצר. גפנים לא מורכבות (אשר גדלות ונטועות על קנה השורש המקורי שלהן), בנות שישים שנה בממוצע, בכמה מהכרמים המוערכים ביותר בגרמניה – החומר המושלם ליצירת יינות מהממים בעצמתם, ברמה עולמית. על מנת להגיע להישגים אלו, הפחית ארנסט באופן משמעותי את יבול הכרמים, הפסיק לחלוטין את הדישון הכימיקלי, והעדיף להשתמש, באופן מוגבל, בדישון אורגני בלבד. ומעל לכל הנהיג ארנסט טיפול עדין יותר ביינות בזמן הייצור והיישון, טיפול אשר מאפשר ליין להתפתח למלוא הפוטנציאל הטמון בו, תוך התערבות טכנולוגית מעטה ככל האפשר. 

שלושה גורמים עיקריים משפיעים על טיב הכרמים באחוזת ד"ר לוסן: האקלים האזורי יוצא הדופן באזור המוזל התיכוני, אדמת הצפחה (סלעים אשר נוצרו כתוצאה משינויי טמפרטורה קיצוניים, ומופיעים כפרוסות עבות של סלע) והאדמה הוולקנית העשירה במינרלים, וגילן המופלג של גפני הריזלינג בכרמים. אלו הגורמים אשר מרכיבים את הטרואר. למעשה, כל ששת הכרמים הגדולים של האחוזה הוכרו כ- Erste Lage (המקבילה הגרמנית לגרנד קרו בבורגונדי) בשנת 1868, בחלוקה של כרמי המוזל שעשה השלטון הפרוסי למטרות מיסוי. חלוקה זו קדמה לחלוקה בבורגונדי, ועודכנה לאחרונה על ידי Stuart Pigott ו- Hugh Johnson, באטלס היין של גרמניה שהוציאו בשנת 1995. באחוזת ד"ר לוסן נעזרים בחלוקה זו, אשר הוכיחה את עצמה. רק יינות שמקורם באחד מששת הכרמים המדורגים מבוקבקים כיינות כרם יחיד. כל האחרים מבוקבקים כיינות האחוזה בלבד. 

יקב ד"ר לוסן

המתכון הנכון

מתכון

צריך עזרה בבחירת יין?נשמח לעזור לך!

טלפון טלפון
התקשרו עכשיו
אימייל אימייל
כתבו לנו

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים