Schiopetto Sauvignon Blanc
אזור גידול: D.O.C קוליו, איטליה
זן ענבים: סוביניון בלאן
תהליך יצור: בציר ידני, תסיסה קרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ממשיך להתיישן 8 חודשים נוספים במכלים.
על היין: גוון זהוב, ארומות עדינות של פירות אקזוטיים לצד קליפת הדרים. בחך מאוזן מאוד ומשלב רעננות עם עשבוניות, מורכבות נהדרת.
Schiopetto Sauvignon Blanc
אזור גידול: D.O.C קוליו, איטליה
זן ענבים: סוביניון בלאן
תהליך יצור: בציר ידני, תסיסה קרה במכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ממשיך להתיישן 8 חודשים נוספים במכלים.
על היין: גוון זהוב, ארומות עדינות של פירות אקזוטיים לצד קליפת הדרים. בחך מאוזן מאוד ומשלב רעננות עם עשבוניות, מורכבות נהדרת.
מריו סקיופטו יצר את היין הראשון שלו בשנת 1965. התשוקה האדירה שלו ליין והשאיפה המתמדת למצוינות הפכה אותו לשותף חשוב בהנחת אבני היסוד של תעשיית היינות הלבנים האיכותיים באזור פריולי שבצפון איטליה בפרט ושל תעשיית היין האיטלקית המודרנית בכלל.
במהלך שנות השבעים והשמונים ביסס סקיופטו את מעמדו כאחד הייננים המובילים באזור פריולי וכמנטור לייננים איטלקיים צעירים בפניהם פתח את דלתות היקב. לאורך כל השנים הקפיד מריו להמשיך ללמוד, להתחדש ולחדש. הטכנולוגיה היתה חלק חשוב בפילוסופיה שלו. השליטה בתהליך היצור, בטמפרטורה ורמת החמצן אפשרה לו לייצר יינות שמייצגים בצורה הטהורה ביותר את זני הענבים והטרואר האזורי. "ענבים מפריולי, טכנולוגיה מגרמניה ואלגנטיות צרפתית" היתה הפילוסופיה של מריו. כך נולד הסגנון הייחודי הידוע של סקיופטו שמתאפיין ביינות סופר אלגנטיים.
גם כיום ממשיך ערך החדשנות להוות מרכיב חשוב בתפיסת העולם של היקב במטרה לייצר יינות איכותיים ביותר תוך שמירה על הסגנון הייחודי של סקיופטו לצד תשומת לב רבה לסביבה.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים