ראיון עם אורן קדם הבעלים של יקב אסף
דרך היין
מאחורי יקב אסף, אחד מיקבי הבוטיק המובילים ברמת הגולן, עומדת המסירות והתשוקה האין סופית ליין ולכרמים של משפחת קדם. תחת ניצוחם של אסף ואורן מטופלים כרמי המשפחה הנטועים על פני 60 דונם של טרואר בזלתי משובח וייחודי, האופייני לרמה.
להמשך הכתבה >
איך לטעום יין
הערכת יין ב4 צעדים פשוטים
דרך היין
על מנת להעריך את איכות היין שאנו שותים, כדי להבין את מורכבותו ובשביל שנוכל ללמוד את סגנון היינות המועדף עלינו, הכנו לכם מדריך קצר שיעזור
להמשך הכתבה >
מושגי יסוד בעשיית יין
דרך היין
מגוון מושגים אשר יעזרו לכם להבין יותר טוב את תהליך עשיית היין
להמשך הכתבה >
החבית - עולם בפני עצמו
דרך היין
כיצד מייצרים חבית? היכן? איך בוחרים איך ואם בכלל ליישן את היין?
להמשך הכתבה >
גורמים המשפיעים על איכות היין
דרך היין
הגורמים המשפיעים על איכות היין בין היתר הינם: הקרקע, האקלים, הטיפול בכרם ובחירת הזנים והקלונים לנטיעה, יצירת היין וכמובן גם מזל.
להמשך הכתבה >
עולם ישן ועולם חדש
דרך היין
יינות מבעבעים מרחבי העולם
היסטוריה, שיטות ייצור וחוקים
דרך היין
קווה, שמפניה, פרוסקו ולמברוסקו - מה ההבדל בכלל? בואו להבין את ההיסטוריה ושיטות הייצור של יינות מבעבעים ברחבי העולם.
להמשך הכתבה >
פורט
ההיסטוריה ושיטות הייצור של יינות הפורט
דרך היין
שיתוף הפעולה בין אנגלים לפורטגול הוליד את אחד המשקאות האהובים בעולם
להמשך הכתבה >
התווית - איך אפשר לקרוא את זה?
דרך היין
התווית הינה אמצעי התקשורת העיקרי של היקב והינן עם קהל הצרכנים. על התווית מידע חיוני לגבי היין כגון הזן, אזור ייצור, שנת בציר וכן נפח הבקבוק ואחוזי האלכוהול ביין. מעבר לכך מאפשרת התווית ליקב וליינן להעביר תחושות, מסר שיווקי ולמשוך את הקונה.
להמשך הכתבה >
התיישנות יין
האם כל יין יכול להתפתח ולהתיישן?
דרך היין
ישנם יינות אשר התיישנות משביחה אותם. יכולתו של היין להתיישן ולהתפתח היא שמבדילה אותו ממשקאות רבים אחרים. עם זאת, הרוב המכריע של יינות המשווקים כיום הינם יינות לשתיה בטווח של שנה ושנתיים ממועד הבקבוק.
להמשך הכתבה >
מבוא לבורגון
דרך היין
אזור בורגון מצית את דמיונם של ייננים ואוהבי יין בכל רחבי העולם.
להמשך הכתבה >
ההיסטוריה של בורגון
דרך היין
ההיטוריה הארוכה של בורגון מראה כיצד התפתח אחד מאזורי היין החשובים בעולם
להמשך הכתבה >
שבלי - Chablis
יינות משבלי
דרך היין
שבלי - Chablis זהו האזור הצפוני ביותר בבורגון. באזור מייצרים יינות לבנים כמעט בלבד. יינות שבלי הינם יינות מינראליים, אלגנטיים במיוחד, בעלי ניחוחות וטעמים הרמוניים נפלאים. יינות שבלי מהווים תמורה מעולה למחיר.
להמשך הכתבה >
הקוט דה בון שבבורגון
היינות הלבנים הגדולים בעולם
דרך היין
בקוט דה בון מיוצרים חלק מהיינות הלבנים החשובים ביותר בעולם. בניגוד לכרמי הקוט דה נואי, הקוט דה בון ידוע גם ביינותיו האדומים וגם בלבנים. ניתן להגדיר ארבעה אזורים בקוט דה בון על מנת להבין יותר טוב את הטרואר והיינות.
להמשך הכתבה >