דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

קיאנטי וקיאנטי קלאסיקו

היין האופייני ביותר לטוסקאנה הינו הקיאנטי

דרך היין

היין האופייני ביותר לטוסקאנה הינו הקיאנטי. הקיאנטי כולו הוא, DOCG ובתוכו שמונה אזורי משנה שהידוע ביניהם הוא ה"קלאסיקו" המזוהה על ידי התוית עם התרנגול השחור.

היין האופייני ביותר לטוסקאנה הינו הקיאנטי. הקיאנטי כולו הוא, DOCG ובתוכו שמונה אזורי משנה שהידוע ביניהם הוא ה"קלאסיקו" המזוהה על ידי התוית עם התרנגול השחור.

קיאנטי קלאסיקו מוגדר כיום כ DOCG בפני עצמו והוא מהווה אגודה נפרדת משאר אזורי קיאנטי הכללי. אזור הקלאסיקו משתרע בין פירנצה לסיינה, כאשר הכרמים נטועים על הגבעות שלרגלי המורדות המערביים של הרי האפנינים. רוב הכרמים האיכותיים נטועים בגובה של בין 150 ל 500 מ' מעל לגובה פני הים עם איסור לייצר קיאנטי קלאסיקו מכרמים בגובה של מעל 750 מטר. 

בגבהים אלו (150-500 מטר), הקיצים החמים, היבשים והארוכים מתונים יותר, עם הבדלי טמפרטורה משמעותיים בין יום ולילה נהדרים ליצירת יינות איכותיים. שטח הכרמים של קיאנטי קלאסיקו עומד על כ 71,420 דונם.

כמו באזורי יין אחרים באיטליה ובעולם בכלל, גם באזור קיאנטי וקיאנטי קלאסיקו ניתן להבחין ביצרנים מסורתיים יותר יחסית ליצרנים מודרניים יותר. מאחר וסנג'ובזה הינו זן המציג רמת חמיצות גבוהה ישנם יצרנים אשר שואפים לעדן חמיצות זו ומשלבים בבלנד גם זנים בינלאומיים כגון קברנה סוביניון או מרלו (המותרים לשימוש) ומיישנים את היינות בחביות עץ אלון קטנות לעומת השימוש המסורתי בחביות גדולות או במכלי בטון.

 

שבעת האזורים הנוספים של קיאנטי הנם:

הגבעות של ארצו, הגבעות של פירנצה, הגבעות של סיינה (האזור הגדול ביותר), הגבעות של פיזה (האזור הקרוב ביותר לים ומייצר את יינות הקיאנטי  הקלים ביותר). מונטאלבאנו, רופינה, (האזור הקטן ביותר המייצר כמה מן היינות הטובים ביותר).

הזן העיקרי הינו הסנג'ובזה.  על פי המסורת האטרוסקים הם שגידלו את הסנג'ובזה לפני אלפי שנים  אך מחקרים חדשים מראים כי הוא מהווה שילוב של זני ה Ciliegiolo וה Montenuovo. במשך השנים  נוצרו בזן זה הרבה קלונים בעלי איכויות שונות ומשונות הן מעולים הן גרועים ביותר. מן הסנג'ובזה הטיפוסי מייצרים יינות בעלי צבע עמוק למחצה, ובעלי אף עשבוני, אגוזי מתובל, חמיצות יחסית גבוהה ובסיומת ארוכה.

יינות קיאנטי DOCG עשויים לכלול בין 75% ל 100% סנג'ובזה. בבלנדים רבים יכללו או הקאנאיול ו/או הזן הלבן טרביאנו די טוסקנה. לאחרונה צומצם מאוד השימוש בזן זה. בדרך כלל, מייצרים שני סוגים של יין: קיאנטי לשתייה מוקדמת וקיאנטי רזרבה. יינות הרזרבה מיושנים תחילה בחביות מעץ אלון או בשילוב של חביות אלון, מכלי בטון ונירוסטה ולאחר מכן כשלוש שנים נוספות בבקבוק.

בעבר נאסר על היצרנים לייצר קיאנטי ללא שילוב של זנים נוספים דוגמת הקאנאיולו או הטרביאנו או מלווזיה הלבנים. ההצדקה היתה על מנת לשמר את המסורת של האזור  אולם ניתן לבחון זאת בדרך אחרת ולהבין כי זנים אלו אפשרו לייצר יינות זולים יותר מאחר והיבולים שלהם גדולים יחסית והם היו פחות יקרים מענבי סנג'ובזה עבור היצרנים הגדולים. כיום איסור זה אינו קיים כבר. 

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים