דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

7 טיפים לשמירת יין וניצול שאריות

מאת: מור דניאל, הסומלייה שלנו

לכבוד יום איכות הסביבה הבינלאומי, אספנו עבורכם טיפים שיעזרו לכם לשמור על היין שרכשתם ולנצל כל טיפה וטיפה שנותרה ממנו. ישראל נמצאת במקום השני בבזבוז מזון במדינות ה-OECD ובמקום האחרון בעולם בהצלת מזון. ​2.5 מיליון טון מזון נזרק מדי שנה בשווי 19.7 מיליארד ש"ח.50% מהמזון האבוד הוא בר הצלה! (הנתונים לקוחים מהדו”ח הלאומי לאובדן והצלת מזון בישראל, המוגש ע”י לקט ישראל ו- BDO). יש אלטרנטיבה! מתחילים את השינוי בהרגלי הצריכה היום- יומיים שלכם.

במקרר הביתי שלכם נותר חצי בקבוק יין? אז לפני שנציג בפניכם כמה הצעות יצירתיות ומפתיעות לניצול של שאריות היין שלכם, חשוב שנשאל תחילה, האם אתם מאחסנים את היין הפתוח כהלכה? האם סגרתם את הבקבוק כראוי? לאחר פתיחתו, מתחיל היין תהליך התחמצנות הגורם להתפוררות כימית, לשינוי בצבעו ובטעמו והופך אותו לפחות עוצמתי. יינות אדומים יחזיקו, בדרך כלל, מעמד זמן רב יותר מאשר יינות לבנים, וליינות שיוצרו מזני ענבים בעלי פוטנציאל יישון (למשל קברנה סוביניון, מלבק ושרדונה) תוחלת חיים ארוכה יותר. יוצאים מן הכלל הם יינות הקינוח והיינות המחוזקים בהם משמש הסוכר חומר משמר המונע את תהליך ההתחמצנות שלהם. את מרבית היינות נוכל ללגום בהנאה רק ימים ספורים לאחר חליצת הבקבוק ובתנאי שהקפדנו על סגירתו כמו שצריך, על מנת למנוע ככל שניתן את ההתחמצנות המהירה שלו. הלם החמצן הראשוני שמקבל יין מיד לאחר פתיחת הבקבוק עוזר לו להיפתח ולהביע באופן מלא את הארומות ואת הטעמים שלו, אך חשיפה ממושכת לחמצן יכולה לגרום לקלקולו ולהפוך אותו לחומץ. אז איך מונעים את זה? אם אתם אוהבים לשתות לבד או פשוט שותים מעט קנו בקבוקים קטנים של 375 מ״ל. אופציה נוספת העדיפה על שותים רבים היא קניית יין בקופסא, כן, כן! שמעתם טוב, יש אפילו כמה שהאיכות שלהם טובה מספיק ונשמרים במקרר שבועות ספורים.

כמה כללים שחשוב לעקוב אחריהם לאחר פתיחת בקבוק:

  1. שמירה על טמפרטורה: קודם כל ולפני הכל הקפידו להרחיק את הבקבוק ממקום חם או מואר. טמפרטורת האחסון האופטימלית ליין אדום נעה בין 12 ל-13 מעלות. אם אין לכם מקרר יין אחסנו את הבקבוק בארון מוצל או במקרר הביתי. כאשר היין מאוחסן בטמפרטורה קרה, התהליכים הכימיים מאטים וגם תהליך החמצון. יין שמאוחסן סגור בפקק מחזיק מעמד במקרר בין שלושה לחמישה ימים. הימנעו משינויי טמפרטורה דרמטיים העלולים לפגוע ביין, כגון מעבר מהיר של הבקבוק מקור לחום.
  2. סגירה טובה של הבקבוק: ניתן להעביר שאריות יין לבקבוק קטן יותר כדי להפחית את המפגש שלו עם האוויר. הקפידו לסגור את הבקבוק לאחר כל מזיגה ומזיגה. אם מתחשק לכם להשקיע קצת כסף אז האופציה המשתלמת ביותר תהיה משאבת ואקווין (Vacuvin) בזכותה ישתמרו יינות למעלה משבוע!! 
    לרכישת המשאבה לחצו כאן>>
  3. שמירת הבקבוק במצב מאונך: אחסנו את בקבוק היין זקוף במצב מאונך על מנת להקטין את שטח הפנים שנחשף לחמצן.
     

 ועכשיו להפתעה האמיתית, כמה המלצות יצירתיות לניצול שאריות היין שלכם:

  1. בישול: ההמלצה לשימוש בשאריות היין לבישול אולי אינה מפתיעה, אך אופן האחסון במגש של קוביות קרח במקפיא הביתי אולי תפתיע את חלקכם. אופציה אחרת היא ריכוז שאריות היין בבקבוק אחד וסגירתו באמצעות משאבת ואקום עד לשימוש הצפוי.
     
  2. הכנת יין מתובל, סנגריה או יין צונן: יין צונן נהוג להגיש לשותים שאינם אוהבים משקאות אלכוהוליים מדיי. ערבבו את שאריות היין עם מיץ פרי טרי, סודה ובמידת הצורך הוסיפו מי סוכר.
    אין לכם זמן להכין סנגריה בבית? לרכישה לחצו כאן>>
  3. הכנת חומץ בן יין: ההמלצה הזו מיועדת לאלה מביניכם שאוהבים אתגרים במטבח. חומץ בן יין תוצרת בית העשוי משאריות יין יהיה ייחודי בהרבה ממקבילו שנרכש בסופר. חומץ בן יין אינו מתקבל סתם כך מהשארת שאריות היין מחוץ למקרר אלא הכנתו כרוכה בהשקעה רבה יותר. יש להוסיף לשאריות חיידק חומץ העונה לשם העברי ׳אם החומץ׳ (Mycoderma acet)  , אך ניתן לעשות זאת גם על ידי תוספת חומץ לא מפוסטר. היחס המומלץ, בדרך כלל, הוא על כל 3/4 בקבוק יין סטנדרטי 1/4 בקבוק חומץ. התהליך יימשך כשבועיים ועדיף להעביר את היין למיכל פתוח. בתום התהליך יש  לסנן את החומץ שהתקבל ולשמור אותו בקירור.
     
  4. ניקיון וקוסמטיקה: שאריות יין או ערבוב יין לבן עם סודה לשתייה יכולים לשמש כמסיר כתמים נפלא! לאחר הערבוב הניחו לתמיסה המתקבלת לנוח דקות ספורות לפני תחילת השימוש בה. יש אנשים שמשתמשים בשאריות היין להכנת דשונת (קומפוסט) באמצעותה הם מטייבים את אדמת הגינה שלהם. להרפתקנים האמיתיים נמליץ לחפש אונליין מתכונים לקרמים לגוף ולפנים המורכבים בין השאר משאריות יין אדום.

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים