דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

קוקטייל רום אהוב - בבית בימי קורונה

מאת מירה איתן

רוצים ללמוד להכין את המוחיטו המושלם בבית? הכל מתחיל בבחירת הרום הנכון!

 

אחד המשקאות הנפלאים, הן לשתייה נקייה, ביחוד כשהוא מיושן, והן לקוקטיילים הוא רום. 
רום הוא התזקיק האלכוהולי המדורג כמספר שתיים בעולם מבחינת פופולריות ומכירות. הוא מזוקק מקני סוכר, כשמרבית מותגי הרום מיוצרים בארצות הים הקריבי. 
היו אלה קולומבוס ומגלי ארצות אחרים שהביאו את קני הסוכר לקובה, שם החלה מסורת ייצור הרום. 

לרום, יותר מכל משקה אחר, יש קשר ישיר לסיפורי פיראטים ולסחר עבדים, בעיקר בזכות סופרים דוגמת רוברט לואיס סטיבנסון ("אי המטמון"), ולכך יש בסיס היסטורי: הפיראטים נהגו לשדוד את ספינותיהם של סוחרי הרום בדרכן לאירופה או לאפריקה כדי להמירן בעבדים שיעבדו במטעי הסוכר שבקריביים. המושבות האמריקניות הרוויחו הרבה מאוד מהסחר בעבדים, בסוכר וברום, שכונו בעבר "משולש הסחר".  

לא מספיק אנשים יודעים כי אנגוסטורה היא בעצם אחת מיצרניות הרום המובילות באיים הקריביים. החברה מייצרת מגוון סוגי רום איכותיים ביותר, המהווים בין היתר גם את הבסיס לאנגוסטורה ביטרס שאפשר לראות אותו כמעט בכל בר ביותר מ-170 ארצות. בתחילת המאה ה-20 הייתה החברה גם הספקית הרשמית של בתי המלוכה הפרוסי, הספרדי והאנגלי. 

לקוקטיילים שלנו אנחנו יכולים להשתמש בכמה סוגי רום אנגוסטורה. לקוקטייל קל יותר נרכוש את
Angostura 3 רום אנגוסטורה 3 רום לבן יבש בעל מרקם קרמי מלא ומלטף וניחוחות עשירים של וניל ועץ אלון. רום מושלם לקוקטיילים קלים בשילוב פירות עונתיים.
כמרכיב איכותי יותר בקוקטיילים נשתמש ב-

Angostura 5 רום אנגוסטורה 5 - רום איכותי המיושן 5 שנים בחביות. בעל מרקם קרמי מלא ומלטף וניחוחות עשירים של וניל ועץ אלון. 
ואם נחליט להעשיר את עצמנו בקוקטייל עמוק ומלא יותר

Angostura 7 רום אנגוסטורה 7 יעשה באופן מושלם את העבודה. רום עשיר מאוד, מרקם מלא ומלטף וניחוחות נהדרים של מייפל, שוקולד, דבש וטופי. מעולה לשתייה נקייה, אבל יעשיר ויסמיך גם קוקטייל חגיגי. 
 
אחד האנשים שעשו לרום את יחסי הציבור הטובים ביותר היה הסופר ארנסט המינגוויי, שלא רק אזכר אותו בספריו אלא פרסם אותו גם באורח חייו. אחד הקוקטיילים האהובים עליו היה מוחיטו. הוא נהג לשתות אותו בברים "פלורידיטה" ו"בודגיטה דל מדיו" בשנות שהותו בהוואנה. הסוכן הידוע ג'יימס בונד אף הוא הזמין מוחיטו בסרט "למות ביום אחר". 
כדי להתגבר על טעמו הרע והגס של הרום הפיראטי של המאה ה-16, הוסיפו לו המלחים ליים ונענע, דבר שגם מנע מחלות רבות. למשקה קראו דראק, על שמו של פרנסיס דרייק, שודד ים ואדמירל אנגלי ידוע. כמה מאות שנים אחר כך אחד הברמנים בקובה המציא את המוחיטו הדומה, והמשקה תפס תאוצה מהירה. קל מאוד להכין אותו בכל בית. הצטיידו בבקבוק רום אנגוסטורה והנאה אביבית צרופה כבר מתערבבת בכוסותיכם. 

 

מוחיטו
מה צריכים (לכוס גבוהה אחת)
60 מ"ל רום אנגוסטורה 3 (או 5 אם תרצו משקה עשיר יותר) 
20 מ"ל מיץ ליים (עדיף) או מיץ לימון 
10 עלי נענע 
2 כפיות סוכר (רצוי חום) 
סודה 
קרח 
פלח לימון לקישוט

מה עושים
מועכים בכוס את עלי הנענע והסוכר. מוסיפים את הרום הבהיר ואת מיץ הליים או הלימון ומערבבים היטב. מוסיפים למשקה עד גובה ⅔ הכוס קרח כתוש או קוביות קרח ומשלימים בסודה עד לשפת הכוס. מקשטים בפלח לימון.


קרדיט לתמונה: הספר "שעות שמחות – סיפורים על הבר ומתכוני קוקטיילים מפורסמים" מאת מירה איתן

רוצים להכין גם? לחצו כאן לרכישה ממגוון בקבוקי הרום בדרך היין >>

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים