דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

היין של ילד הפלא מקסטיליונה פאלטו

מאת: מור דניאל, הסומלייה שלנו

בכל פעם שאנחנו מקבלים יינות מרתף חדשים אני נמלא התרגשות! כל בקבוק שמונח לו שם בשקט מגולל סיפור, מכיל מחשבה רבה, מנסה לתמצאת לנו אזור יין שלם, להעביר לנו תמונה של נופים עוצרי נשימה, פילוסופיה ייננית, מסורות גידול וייצור בנות מאות שנים, חדשנות, תשוקה, משפחתיות ועוד המון המון תמונות, ערכים, מסרים ורגשות שטמונים להם אי שם עמוק בתוך בקבוק יין אחד! אנחנו רק צריכים לשתות ולהתפלל שנתחבר אליו.

בימים האחרונים עלה סף ההתרגשות והרקיע לשחקים, שואלים את עצמכם מדוע? בתוך כל חוסר הוודאות ואי הסדר שמאפיינים את התקופה האחרונה זכינו לקבל משלוח מאחד מיצרני היין המוערכים ביותר בפייאמונטה שבאיטליה, פאולו סקאבינו. יקב שבלעדיו אזור היין הקסום הזה, כנראה, לא היה נראה אותו הדבר. רוצים לשמוע את הסיפור שמגוללים יינותיו, רוצים לדעת מה הופך אותם לכל כך מיוחדים, הרי לכם דברי ימיו של ענק היין - פאולו סקאבינו: 



הכל התחיל בשנת 1921 בכפר קטן שעונה לשם קסטיליונה פאלטו ששוכן באזור הברולו. לורנצו, בן למשפחה שהחקלאות זרמה בעורקיה, מחליט להקים יקב משפחתי בשם סקאבינו. במהלך שלושים שנה הוא השקיע רבות בהעלאת איכות הכרמים ובניסיונות לייצר יינות משובחים. כבר בהגיעו לגיל עשר, החל בנו, פאולו, לעבוד ביקב המשפחתי, אט אט הוא למד את רזי הכורמות והמרתף וגדל להיות יינן מוכשר, חרוץ, מסור ומלא בתשוקה אותה הוא שאב בעיקר מנוף ילדותו. מאביו הוא אימץ את עיקרון הדבקות במטרה, את השאיפה לחשוף את הפוטנציאל ואת הטרואר המייחד כל חלקה וחלקה שנמצאת בבעלות היקב. ההשראה הגדולה נשאבה מהאהבה הגדולה ליין ומהקשר ההדוק לאזור ברולו ביתו. פאולו ראה את עצמה ממשיך דרך ומסורת ומחוייב להעביר אותה לדורות הבאים. בפייאמונטה רבים נהגו לכנות אותו ״ילד הפלא מקסטיליונה פאלטו!״.



לאחר מותו, קיבל על עצמו, בנו, אנריקו, את שרביט הייננות, חרף בקיאותו הרבה במסורת הוא מחליט להשאירה מאחור ולנקוט קו יינני חדש ביינותיו. הוא היה ליינן הראשון בכפר קסטיליונה פאלטו שהכניס בקרת טמפרטורה למיכלי הנירוסטה ושהוציא משימוש את חביות עץ האלון הסלובניות המסורתיות ששימשו ליישון ובמקום הכניס את השימוש בחביות עץ האלון הבורדולזיות. צעדים אלה ונוספים נחשבו, אז, לרדיקלים והחשיבו את היקב למודרני ולמהפכני. בשנת 1998 מחליט אנריקו להחזיר את החביות המסורתיות במטרה לאזן באמצעותן את הטעמים ביינותיו, הוא נוקט בשיטה לפיה יינות הברולו שלו יתיישנו במשך שנה בחבית עץ אלון צרפתי מסוג באריק ושנה נוספת בחבית עץ אלון סלובני מסורתי בנפח 3000 ליטר. כך למעשה הוא מצא פשרה בין המסורת לבין המודרנה.



סקאבינו אף נחשב לפורץ דרך באזור פיימונטה בכל הקשור לייצור יינות מכרם יחידני, כיום מבוקבקים ביקב עשרים יינות כאלו שמיוצרים מכרמים בשבעה מתוך אחד עשר הכפרים שמרכיבים את אזור הברולו. הראשון שייצרה המשפחה, יין הדגל שלה, יוצר מענבי כרם שנמצא בבעלות המשפחה למן הקמתו של היקב, בשנת 1921, ״בריק דאל פיאסקו״ = בלהג של פיאמונטה ״הגבעות של פיאסקו״, הוא בוקבק לראשונה בשנת 1978 ושבע שנים לאחר מכן יוצר כבר היין השני מכרם יחידני, מענבי כרם קנובי והשאר היסטוריה.  

בבעלות סקאבינו כיום 290 דונם כרמים הנטועים בכפרים החשובים באזור ברולו : Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Serralunga d’Alba, Verduno and Roddi, מהם מיוצרים כ-150 אלף בקבוקים מדי שנה. משפחת סקאבינו נבדלת מיתר היקבים באזור בטיפול הקפדני בכרמים ובתשוקה העצומה לטרואר. 
ראיון שנתן אנריקו סקאבינו במסגרת התוכנית ״פגוש את היינן״ מאחוריה עומדת, עיתונאית היין המפורסמת ובעלת התואר הנחשף MW, דברה מייבורג, מלמד אותנו רבות על איכות יינותיו:
דברה: ״ספר לי קצת על הסגנון של קסטיליונה פאלטו״
אנריקו: ״זה אזור קטן בלב הברולו, מענביו מייצרים יינות שמתאפיינים במבנה מדהים ובפוטנציאל יישון חסר תקדים. לצד יינות מהם ניתן להנות היום אנו מייצרים גם יינות שצריך לחכות ולשתות בעוד שלושים או ארבעים שנה, בהם נחשף הטרואר שלנו בצורה הטובה ביותר.״ 
דברה: ״הסגנון של סקבינו מתואר לפעמים כמודרני וכחדשני, איך תתאר את היינות שלך כיום?״
אנריקו: ״אנו רואים את עצמנו חלוצים במונחים של איכות, אנחנו כל הזמן מנסים להמציא את עצמנו מחדש, להביא את הקדמה אל הכרמים ואל המרתף. טכנולוגיה שתעצים את מאפייני הנביולו ואת הביטוי של האדמה. לפני ארבעים או חמישים שנה הסגנון היה מסורתי אך כיום אנחנו מצליחים לצקת לתוכו גם את החדשנות. אני חושב שהצלחנו להגיע לאיזון בין המשתנים.״
דברה: ״איזה טרנדים אתה חוזה שיתרחשו באזור? מה יקרה בעשרים השנים הבאות?״
אנריקו: ״באזור שלנו ישנה אמונה גדולה בזן הנביולו לייצור יין הברולו, מדובר זן מאוד מאוד מיוחד שאין צורך לשלב עם זנים אחרים, הוא פשוט עומד בפני עצמו! הדבר היחיד שברולו זקוק לו הוא פרסום. לצערי רק קומץ אנשים ברחבי העולם מכירים את היין הנפלא הזה. ולנו, היצרנים, אין מספיק כלים ויכולת לבנות את השוק ואת פרסום. אנחנו זקוקים לעזרה של אנשים רבים בהפצת המוצר המדהים הזה!״ 
דברה: ״אני מסכימה איתך ואני אוהבת את היין הזה מאוד! ספר לי קצת על המשפחה שלך״
אנריקו: ״זכיתי בחיים שלי בהון ענקי - העובדה שאבי העביר לי את התשוקה הענקית שלו לעבודה ושלצידי עומדות אישה מדהימה שמאמינה בעבודה שאני עושה ושתי בנותי. אני מאושר מאוד! כשהייתי צעיר לא האמנתי שאזכה לכזאת הצלחה! פעם, לפני חמישים שישים שנה, החיים שלנו כאן היו מלאים בהקרבה, כשהייתי ילד קטן מהפכה שכזאת ביינות האזור נתפסה כבלתי אפשרית. התמזל מזלי ונולדתי באזור יין כל כך קסום, יש לי מלא חברים שמקיפים אותי ולמרות ההקרבה והעבודה הקשה זה משתלם.״
דברה: ״תודה רבה לך על ייצור יינות כל כך מעולים!״



אז עכשיו, אחרי ששיתפתי אתכם בייחוד של יינות פאולו סקאבינו נותר לכם רק לטעום אותם. בלינק הבא תמצאו כמה מיינותיו שאפשר להנות מהם היום וגם כמה יינות מכרם יחידני שלו, כולל את יין הדגל ״הבריק דאל פיאסקו״, אותו אפשר וכדאי לשמור במקרר הביתי לכמה עשורים.

לרכישת יינות פאולו סקבינו >>

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים