דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

מהי טמפרטורת ההגשה הנכונה ליין

האם טמפרטורת הגשת היין באמת משנה?

יינות אדומים, יינות לבנים, לכל אחד ואחד טמפרטורת הגשה שונה. לכל מי שתהה מה היא הטמפרטורה הנכונה ליין שלכם, קבלו את המדריך המלא להגשת היין שלכם!

הקיץ כבר כאן!! לכל מי שטרם הפנים ושכבר משתוקק לרוחות של סתיו אך גם לכל אותם הנלהבים לרגל פתיחת עונת הרחצה שכבר הצטיידו בבגד ים, בכובע, בקרם שיזוף ובנעלי אצבע נמליץ לעקוב אחר השורות הבאות, לגזור ולשמור ואולי גם לתייג כי את כולנו מעסיקה השאלה: ״מה היא טמפרטורת ההגשה המומלצת ליין שלנו?״.

השולחן כבר ערוך משעת צהריים מוקדמות, הריחות באוויר אינם מניחים לבלוטות הטעם והבגדים החדשים כבר ממתינים מגוהצים לרגע בו אצא מן המקלחת ואתגנדר לקראת החגיגה. האורחים הראשונים מצלצלים בפעמון ובידיהם בקבוקי אלכוהול, מזכירים לי ששכחתי לקרר את הפרוסקו האהוב עליי ואת בקבוקי היין הלבן עליהם המליץ לי מוכר היין בחנות הקבועה ממנה אני קונה. כל כך התחשק לי להרשים את האורחים שלי הערב. אני יודע שהגשת היין בטמפרטורת הנכונה יכולה לשפר את חווית השתייה, לתרום לטעמי האוכל המושלם שבישלתי ואולי אפילו להרים את האווירה כולה. אני בטוח שכבר יצא לכם לחוות טעם של קפה, בירה, קולה או לימונדה בטמפרטורות שונות ולא ראויות. אז זה נכון גם לגבי יין - הגשתו בטמפרטורה הנכונה קריטית להנאה שלנו ממנו. רק כך ניתן למקסם את פוטנציאל הארומות והטעמים שקיימים בו. 

להלן ארבע עצות מהימנות להגשת יין שלכם:

יינות מבעבעים: הגשה מומלצת בין 5-10 מעלות, הישר מן הפריזר. שמפנייה, פרוסקו, קווה, קראמו, כדאי להגיש בטמפרטורה ״קרה כקרח״. הכניסו את בקבוק המבעבע לפריזר כשעה לפני ההגשה, רק זהירות שלא לשכוח אותו שם. זיכרו! ככל שהמבעבע שלכם מורכב יותר בטעמיו טמפרטורת ההגשה צריכה להיות חמה יותר. שמפניות באיכות גבוהה מאוד מומלץ להגיש בטמפרטורה של יין לבן.

יינות לבנים: הגשה ממולצת בין 14-7 מעלות, הישר מן המקרר. יינות שרדונה, סוביניון בלאן, ויונייה, גרונר ולטלינר וכו׳ כדאי להגיש בטמפרטורה של המקרר הביתי שלכם. זיכרו! ככל שהיין קל יותר ובעל חומציות גבוהה יותר טמפרטורת ההגשה תרד. יינות לבנים שהתיישנו בחביות עץ יוגשו בטמפרטורה גבוהה יותר.

יינות אדומים קלילים: הגשה מומלצת בין 17-12 מעלות. יינות גרנאש, פינו-נואר, טמפרניו וכו׳ נגיש קרירים.  זיכרו! ככל שהיין שלנו פירותי כך טמפרטורת ההגשה שלו תעלה. כדאי להכניס את הבקבוק כחצי שעה למקרר הביתי לפני פתיחתו.

יינות אדומים עשירים: הגשה מומלצת בין 21-17 מעלות. יינות ריוחה, בורדו, שיראז אוסטרלי וכו׳ כדאי להגיש קצת מתחת לטמפרטורת החדר. זיכרו! יינות בעלי טאנינים בולטים עלולים להפוך לשטוחים בטמפרטורה גבוהה. תמיד קשה יותר לקרר את כוס לעומת לחמם אותה.

 

אם היין שלכם מרגיש חם מדיי או יותר מדיי אלכוהולי, נסו לקרר אותו! אין ליין שלכם שום טעם? נסו לחמם אותו עם כפות הידיים שלכם! אנשי יין לא אוהבים שיינות לבנים מוגשים בטמפרטורה קרה מדיי או שיינות אדומים מוגשים בטמפרטורה חמה מדיי. זכרו תמיד, יינות באיכות נמוכה עדיף לשתות קרים יותר. כך פחות תרגישו בפגמים ובארומות לא רצויות שיהפכו למוצנעות או יעלמו כמעט לחלוטין. יינות שמוגשים בטמפרטורה שמעל 20 מעלות מתחילים להרגיש מאוד אלכוהוליים בשל איבוד מוגבר של אתנול שמתרחש כשהטמפרטורה עולה.

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים