דילוג לתוכן דילוג לתפריט דילוג לחיפוש תפריט נגישות

משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר   משלוח חינם ברכישה מעל 300 ₪ לרוכשים באתר

סנגרייה קרה לקיץ

מתכונים לסנגריה שאנחנו אוהבים במיוחד

מאת הסומלייה שלנו, מור דניאל

זה הזמן למזוג לעצמנו כוס סנגריה קרה, הקוקטייל האולטימטיבי לקיץ, מרענן, חושני וטעים מאוד, סנגרייה עושה את הקיץ והחום לנסבלים יותר...

סנגריה - Sangria  מגיעה בשלל צבעים וסגנונות, בחורף נשתה אותה חמה ובקיץ עם קרח, ותמיד תהיה מתובלת, אקזוטית וטעימה לכל חך.

הסנגרייה, שמגישים שנים רבות בכל בר ספרדי לצד הטאפאס המקומיים, נולדה בעצם הרבה לפני שמישהו הכיר את המילה טאפאס ומשמעה, כבר בסביבות תחילת הספירה הנוצרית.

לסנגרייה אין מתכון רשמי אחד, ובכל מקום תמצאו גרסאות שונות ומשונות לפי דמיונו של המוזג. מה שברור שצריך להיות שם יין, רצויים שם הדרים ועוד פירות שונים, לפי היצע עונות השנה, עם עוד סוג של אלכוהול, ברנדי או ורמוט אדום.

מתכונים קייציים במיוחד לסנגריה לבנה ואדומה

מתכון לסנגריה לבנה

המצרכים:

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס ברנדי/קוניאק

פרוסות של לימון/ליים

1 מנגו/תות שדה חתוך לקוביות

1 אפרסק/נקטרינה חתוך לקוביות

1 תפוח אדום חתוך לקוביות

1 תפוח ירוק חתוך לקוביות

1 שזיף חתוך לקוביות

1 בקבוק יין לבן יבש, מומלץ מזני ענבים שנוטים לפירותיות בולטות כמו סוביניון בלאן או פינו גרג׳יו

קוביות קרח

אופן ההכנה
בקנקן גדול לערבב היטב את הסוכר והברנדי ביחד עם קוביות הפירות והלימון (כדאי להשרות יחד ללילה אחד במקרר הביתי). לאחר מכן הוסיפו את היין הלבן, ערבבו היטב ולפני ההגשו הוסיפו קוביות קרח.

היינות המומלצים שלנו להכנת הקוקטייל >> לחצו על הבקבוק הרצוי לרכישה:
         


מתכון לסנגריה אדומה

המצרכים:

בקבוק יין אדום צעיר ורענן (ויש שיעדיפו יין לבן או מבעבע לסנגרייה בלאנקה קלילה ורעננה) 

רבע ליטר ברנדי או חצי ליטר ורמוט אדום

מיץ תפוזים טרי מתפוז או שניים

קוביות מתפוזים (עם הקליפה), פלחי תפוחים ירוקים, אגסים, ענבים ותותים חצויים, ועוד פירות העונה לפי אהבה אישית

מקל קינמון או שניים

3 שיני ציפורן שלמות

 

אפשר להוסיף גם אגוז מוסקט ואפילו כמה גרגרים שלמים של פלפל שחור או הל

למהדרין - 4 זילופים של אנגוסטורה ביטרס (כדי שהמשקה לא יהיה מתוק מדי)
 

אופן ההכנה:
ממלאים קנקן גדול בפירות הקצוצים ומכסים בקרח. יוצקים את היין, האלכוהול והמרירים ומערבבים היטב. מוסיפים את מקלות הקינמון ושיני הציפורן ומניחים במקרר למספר שעות לספיגת הטעמים.

מגישים מקורר כשבכוס יהיו גם כמה קוביות מהפירות החתוכים.

לחיים!


היינות המומלצים שלנו להכנת הקוקטייל >> לחצו על הבקבוק הרצוי לרכישה:





הגעתם עד לכאן ומעדיפים לקנות סנגריה מוכנה לשתיה? סנגרייה מוכנה דון סימון היא הפתרון המושלם עבורכם, רק לקרר ולהגיש. 
לרכישת סנגריה דון סימון לחץ על התמונה>>


סנגרייה דון סימון - Sangria Don Simon

משפחת קריון הקימה את היקב הראשון בשנת 1890 לאחר שגידלה גפנים ליין במשך זמן רב. למשפחה יקבים במגוון אזורי יין איכותיים ברחבי ספרד כגון לה מנצ'ה במרכז ספרד, חומילה סמוך לחוף ועוד. יינות המשפחה מהווים תמורה בלתי רגילה למחיר והינם היינות הנמכרים ביותר ברחבי ספרד.

אחד המוצרים הבולטים ממשפחת גרסיה קריון הינה הסנגרייה הנהדרת מבית דון סימון. סנגרייה דון סימון הינה הסנגרייה הנמכרת ביותר ברחבי העולם. הסנגרייה מורכבת מיין אדום, מים, מיץ תפוזים, סוכר, קנמון ועוד תבלינים וחתיכות פרי הדר, ללא תוספת חומרים משמרים והיא מכילה 7% אלכוהול. מעולה להגשה מצונן היטב או עם קרח. מושלם לפיקניקים, מסיבות או לחוף הים. קל לשימוש, מגיע בבקבוק פלסטיק ופקק הברגה.


עוד עובדות שאולי לא ידעתם על סנגריה:

אחרי מלחמות חניבעל ברומא, בשנים שלפני הספירה הנוצרית, כשהצליחה האימפריה הרומאית להשתלט על האי האיברי, מקורות המים היו מזוהמים ומסוכנים לשתייה, והצבא הרומי ניזון מיין, שהיה הרבה יותר בטוח לשתייה.  

הובלת היין מהבית באיטליה היה עניין לא פשוט, ולכן שתלו הרומאים כרמים בכל האי האיברי. אך היין מהכרמים החדשים והצעירים לא היה טעים ועל מנת לשפר את טעמו תיבלו אותו הרומאים עם צמחי ועשבי האזור, פירות יבשים ועוד. המשקה שהתקבל היה כהה וסמיך כצבע הדם והשם שניתן לו היה סנגרייה (סאנגרה בספרדית = דם). מאוחר יותר, כשהתפוזים הפכו להיות חלק מהסל הספרדי והפורטוגזי התווסף לסנגריה גם מיץ תפוזים, ולא הרבה אחריו גם הברנדי המפורסם של חרז. התוצאה הייתה משקה מושלם, מזין, נקי מזיהומים, קל לשתייה, מרענן ומלא ויטמינים. מעין קוקטייל יין, שהפך למשקה עממי פופולרי ביותר, עם עלות נמוכה, חומרי גלם טריים וזמינים וערך תזונתי גבוה.

כיום אפשר למצוא עשרות ומאות מתכונים לסנגרייה, החל מקוקטיילים מבוקבקים ועד לסנגרייה יצירתית של מיקסולוגים מקצועיים שמשתמשים בתמציות וזיקוקים שמיוחדים רק להם. אך יש הטוענים כי העולם הכיר את הסנגרייה לראשונה כשהוצגה בשנת 1964 ביריד העולמי בניו יורק וגרמה ללא מעט אמריקנים לאבד את הראש. גרסה אחרת טוענת שהחשיפה הראשונה למשקה הייתה כבר בתקופת מלחמת האזרחים בספרד. ואפשר למצוא גם אנשים שיישבעו שמי שהביא לגדולתה של הסנגרייה היה דווקא הזמר לו ריד שהוביל לשתיית המשקה בשירו Perfect Day.

 

הצטרף למועדון החברים שלנו

וקבל הטבות ומתנות

להצטרפות  >

אנחנו רואים תמיד את חצי הכוס המלאה.

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו ותקבלו מידע על אירועים, סדנאות ומוצרים חדשים באתר ובסניפים

תנאי השימוש באתר
delivery icon
משלוח חינם מעל 300 ₪
איסוף חינם מהסניפים
איסוף חינם מהסניפים